hola

EstacióMedi Ambient - Contaminació atmosfèrica

La regidora de Medi Ambient i Sostenibilitat, Carme Araque, ha expressat que "cal treballar per implantar el Pla de Mobilitat de Santa Perpètua en tots els seus àmbits per tal de reduir la contaminació atmosfèrica". Araque ha realitzat aquestes manifestacions desprès de conèixer l'estudi de la qualitat de l'aire que s'ha elaborat amb les dades obtingudes per l'estació de control que es va instal·lar al parc de Miquel Segura al barri de la Creueta entre els mesos de desembre a febrer. L'objectiu era conèixer la influència de l'autopista AP7 sobre el municipi, observant l'evolució dels contaminants al llarg del dia. Carme Araque aposta per reduir els nivells contaminants a Santa Perpètua "fent servir els desplaçaments a peu i en bicicleta pel municipi i aplicant les mesures establertes pel Pla de Mobilitat local, per millorar la mobilitat però també per motius de salut pública".

Segons explica la Regidoria de Medi Ambient, l'evolució diària de partícules en suspensió PM10 mostra valors que estan per sota dels establerts per la legislació, la mitjana del període és de 25 ug/m3 i no se superen els valors límits anuals establerts per la protecció de la salut 40 ug/m3. L'estudi aprecia un augment dels nivells entre les 9 i les 11 hores i hi ha una altra pujada a ultimes hores de la tarda. D'altra banda, s'ha constatat que els nivells de diòxid de nitrogen no han superat el valor límit horari de 200 ug/m3 però la mitjana del període és superior al valor límit anual de 40 ug/m3 , essent de 50 ug/m3. Aquests contaminants són principalment originats pel trànsit i especialment pels vehicles dièsel.

Els resultats també han desvetllat que el nivell d'ozó està dins dels límits permesos i que els contaminants baixen els caps de setmana i els dies amb més intensitat de vent i amb pluja significativa. La Regidoria recorda que els valors d'ozó varien al llar de l'any i que els episodis més alts es detecten entre maig i setembre. Els resultats obtinguts per la unitat mòbil són molt similars als que ofereix l'estació fixa ubicada a l'avinguda de Canalis cantonada amb l'avinguda de l'Onze de Setembre.

La Regidoria de Medi Ambient tornarà a demanar a la Diputació de Barcelona l'estació mòbil per als mesos d'estiu del proper any per tal de disposar d'un mapa més acurat de la contaminació a zones urbanes de la ciutat, segons ha explicat Carme Araque.

El Ple de l'Ajuntament es va adherir a l'abril a l'Acord de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat per un Aire més Net que recorda que la contaminació de l'aire segueix sent una preocupació per a la salut pública i el medi ambient.

Foto: estació mòbil de control atmosfèric a la Creueta / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault