hola

XIX_MARXA_EN_BICI-6430Cultura - Festa Major

Unes 550 persones han participat aquest diumenge 4 de setembre a l'edició d'enguany de la marxa en bicicleta de Festa Major. La Regidoria de Medi Ambient ha organitzat l'activitat, amb la col·laboració del Consell Municipal de Medi Ambient i el grup ciclista d'El Cau de la Bici.

La marxa ha començat a dos quarts de deu del matí a la plaça de la Vila. Els organitzadors han previst dos recorreguts; una marxa curta, de 8 quilòmetres i que ha passat pel bosc de la Ribera fins a l'Hostal del Fum, mentre que la marxa llarga ha constat d'un circuit de 16 quilòmetres fins a Santa Maria de Gallecs. Els participants han arribat a la plaça de la Vila i han obtingut un obsequi, una bossa per ciclistes, i l'esmorzar. La regidora de Medi Ambient, Carme Araque, ha demanat disculpes perquè s'han superat les expectatives de participació i alguna persona s'ha quedat sense el regal. Araque, reconeixia que estaven una mica desbordats davant tant alta participació. Segons la regidora de Medi Ambient famílies senceres han pres part en la Marxa en bicicleta i s'ha mostrat sorpresa perquè infants molt petits han optat per fer el recorregut llarg. La regidora de Medi Ambient aspira a que cada cop hi hagi més perpetuencs que optin per la bicicleta com a mitjà de transport no només de caps de setmana sinó de cada dia. Carme Araque apunta que la tasca de la regidoria continuarà amb la creació de carrils bici i millorar la mobilitat.

Estalvi d'emissions

Segons ha informat al Regidoria de Medi Ambient, la marxa en bicicleta va estalviar en emissions a l'atmosfera un total de 636 quilos de CO2 i 3.780 quilos d'òxids de nitrogen. A més es van deixar d'emetre 315 quilos de partícules nocives pel Medi Ambient. La regidoria de Medi Ambient ha agraït a la ciutadania la participació en marxa en bicicleta i va demanar disculpes perquè alguns dels assistents es van quedar sense la matrícula de Vehicle sostenible que atorgava l'organització.

Foto: Imatge de la marxa en bicicleta que ha tingut lloc aquest diumenge 4 de setembre / Josep Cano

0
0
0
s2sdefault