hola

 Electrocat

Actualitat - ElectroCat

El tricicle elèctric de l'Institut Palau Ausit de Ripollet ha estat el guanyador del I Campionat ElectroCat que es va celebrar el dissabte 21 de juny al Honda Institut de Seguretat (HIS) de Santa Perpètua. Els alumnes del centre de Ripollet van superer l'Institut Castellarnau de Sabadell, l'Institut Pere Martell de Tarragona, el CEIR de Barcelona i el Centre de recursos del vehicle elèctric (CREVE) de Santa Perpètua.

El certamen, una competició que avalua el disseny i la construcció d'un tricicle elèctric, ha estat organitzat per l'Associació de Municipis de l'Eix de la Riera de Caldes, de la qual formen part sis localitats i Santa Perpètua en té la presidència.

Els equips participants van competir en una sèrie de proves d'avaluació tècnica i a la realització de voltes al circuit de l'HIS durant vint minuts, realitzant una parada a la zona de 'pit lane' per fer un canvi de bateries.

Tant el vehicle del CREVE com el de l'institut Pere Martell de Tarragona van tenir problemes tècnics amb el seu prototip. L'equip tarragoní no va poder posar-lo en marxa, mentre que el del CREVE només van poder realitzar una de les quatre proves per manca de temps. Al març, Honda va lliurar el material als instituts participants al campionat per a la construcció del tricicle de tracció elèctrica.

L'alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, va lliurar als guanyadors un diploma, a més d'endur-se un motor amb variador d'1,5 kw i 8 Nm i dos packs de bateries de liti ion 48V/20Ah.

Garcia va destacar la "il·lusió amb la quals els participants havien viscut el campionat" i va expressar que la del vehicle elèctric "és una carrera de futur i un perfil professional que té molt camí a recòrrer". L'alcaldessa de Santa Perpètua i presidenta de l'Associació de municipis de l'Eix de la Riera de Caldes va manifestar que "ara hem iniciat aquest campionat però volem que tingui continuïtat els propers anys".

Per la seva part, un dels membres de l'equip guanyador, Carlos Lara, va destacar el companyerisme i el treball en equip com a element principal del treball realitzat pel seu institut, el Palau Ausit de Ripollet.

L'ElectroCat ha comptat amb el cofinançament del Servei d'Ocupació Català (SOC) i amb la col·laboració del Departament d'Ensenyament de la Generalitat, el Gremi de Tallers de reparació d'automòbils de Sabadell i Comarca i les empreses Honda, Infranor-Mavilor, Tempel Group, BDTrans i Luchana Transports.

Foto: l'alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, amb els guanyadors del primer campionat ElectroCat / Josep Cano 

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Els robatoris en habitatges baixen un 46,6%
19 Abr 2024 09:52 - RedaccióEls robatoris en habitatges baixen un 46,6%

Els robatoris en habitatges van baixar un 46,6% durant el 2023. Aquesta és una de les dades destacades [ ... ]

Joves del municipi organitzen aquest dissabte la primera fira urbana Block
19 Abr 2024 09:48 - RedaccióJoves del municipi organitzen aquest dissabte la primera fira urbana Block

Aquest dissabte 20 d’abril veu la llum la primera de les propostes sorgides de l’assemblea Fènix. [ ... ]

Més de 250 alumnes del municipi participen a la I Jornada esportiva escolar
19 Abr 2024 09:30 - RedaccióMés de 250 alumnes del municipi participen a la I Jornada esportiva escolar

Més de 250 infants de cinquè de Primària de les escoles de Santa Perpètua van prendre part aquest [ ... ]