hola

PanricoActualitat - Panrico

El comitè d'empresa de Panrico Santa Perpètua farà arribar un escrit al director general de relacions laborals de la Generalitat, Jordi Miró, amb les seves alternatives a la proposta inicial feta el dimecres a la tarda als treballadors i a la direcció de Panrico. Els empleats, que fa més de quatre mesos que estan en vaga, estan disposats a negociar però no en els terminis presentats per la mediació de la Generalitat.

Segons han explicat a aquesta emissora, el primer punt de la proposta de la Generalitat a la direcció no s'ha complert perquè era la retirada de la denúncia al comitè de vaga de vaga il·legal. El judici es va celebrar dijous al matí. Els membres del comitè de vaga de Panrico van sortir del judici esperançats ja que consideren que l'empresa no ha provat les seves argumentacions ni pel que fa a la il·legalitat de la vaga ni pels danys i perjudicis que la direcció diu els ha provocat l'actitud dels vaguistes. Segons ha declarat el seu advocat, els documents i testimonis presentats a judici per l'empresa no són vàlids.

De fet, la magistrada esperava avui a saber si les parts arribaven a un acord i sinó dictarà sentència. El comitè ha avançat que enviarà aquest mateix escrit a la jutgessa de Sabadell perquè conegui l'estat de la situació per part dels demandats.

Sobre les altres qüestions que fixava la proposta de la Generalitat, la demanda d'impugnació de l'ERO va ser presentada per la confederació de CCOO de Madrid i, no és el comitè d'empresa qui la pot retirar. Aquest cas té data de judici a l'Audiència Nacional per al 20 de març.

I l'altra és la desconvocatòria de vaga. El comitè argumenta que hi ha aspectes que no els fan el pes. Com què passa amb els 30 treballadors ja acomiadats i que si es negocia un ERO temporal, l'actual que afecta a 745 empleats de Panrico a tot l'Estat dels quals 234 són de la fàbrica de Santa Perpètua, continua sent efectiu. El comitè recorda que són més de quatre mesos en vaga i que estan disposats a negociar però en unes condicions mínimes que la proposta de la Generalitat no els ofereix.

Els treballadors de Panrico estan disposats a negociar tot i que no en les condicions que fixava la proposta inicial de la Generalitat. El comitè ha anunciat que ha parlat amb Jordi Miró, director de relacions laborals de la Generalitat i que li faran arribar un escrit amb les seves contrapropostes. També han afirmat que desconeixen si l'empresa ha acceptat o no la proposta de la mediació.

Foto: imatge d'una de les protestes dels treballadors de Panrico de Santa Perpètua / Josep Cano

0
0
0
s2sdefault