hola

Protesta de PanricoActualitat - Panrico

El comitè de vaga de Panrico Santa Perpètua ha rebut la denúncia de la direcció que reclama quatre milions d'euros per danys i perjudicis a causa de la vaga indefinida que els treballadors mantenen des del 13 d'octubre. És la segona vegada que l'empresa denuncia el comitè de vaga.

Aquesta denúncia era previsible per als treballadors de Panrico de Santa Perpètua que tot i això van decidir el 28 de novembre continuar amb la vaga indefinida que van encetar el 13 d'octubre quan la direcció els va deixar de pagar la nòmina de setembre i a més va presentar un expedient de regulació d'ocupació. La matinada del 26 de novembre es va signar un acord per part de la majoria de membres de la comissió negociadora, no pels representants de la fàbrica de Santa Perpètua. Aquest acord suposa l'acomiadament de gairebé 200 treballadors de la planta de la nostra localitat i reduccions salarials de fins al 20%.

Els treballadors de Panrico sabien que l'empresa, un cop signat aquest acord, podia considerar la vaga il·legal, però van decidir continuar perquè segons van dir els seus represenatnts sindicals "als treballadors no ens deixen altra sortida que continuar amb la vaga indefinida per lluitar pels llocs de treballs i pels salaris".

D'altra banda, el gabinet jurídic de CCOO està estudiant tot el procediment per veure si hi ha opcions de denunciar-ho per via judicial i apunten que hi ha moltes llacunes que podrien permetre la impugnació de l'acord i de tot el procediment negociadors de l'ERO.

Foto: imatge d'una de les protestes dels treballadors de Panrico / Josep Cano

0
0
0
s2sdefault