hola

Estació FloridaActualitat - Actualitat

L'Ajuntament de Santa Perpètua es va reunir el dijous 15 de desembre amb els veïns afectats per la línia ferroviària R3 (L'Hospitalet – Vic) per unificar postures sobre els problemes que el vial està comportant al seu pas pel barri de la Florida i pels perjudicis que podria ocasionar el desdoblament de la R3. Els veïns afectats denuncien l'aparició d'esquerdes als habitatges i més sorolls al voltant de les vies arran del canvi que es va fer a les travesses, abans de fusta i ara de formigó. D'altra banda, el projecte del Ministeri de Foment de desdoblar la R3 podria agreujar aquests problemes, que també afecten a la Llagosta.

L'alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, va explicar als veïns que remetrà a ADIF un informe realitzat per tècnics municipals amb els desperfectes i danys que està produïnt la línia R3 per tal que "siguin conscients de la realitat i veure quines són les mesures que poden prendre". Els veïns afectats van demanar a l'Ajuntament l'encàrrec d'un estudi geològic i divulgar la problemàtica que pateixen. L'alcaldessa ha indicat que la coincidència amb el veïnat és total i que la comissió continuarà treballant amb l'Ajuntament amb l'objectiu de solucionar els problemes.

En quant al desdoblament de la R3, l'alcaldessa ha explicat que l'Ajuntament comparteix la proposta dels veïns d'enllaçar la R3 amb la R8 durant un tram, fins arribar a la Granja Soldevila, on hi hauria una estació central per les dues línies i ha demanat a la Generalitat que estudiï la viabilitat de la proposta. Un centenar de veïns van assistir a la reunió amb els responsables municipals.

Plataforma d'afectats per la R3

Veïns afectats per la R3 de Santa Perpètua i de la Llagosta han creat la Plataforma d'afectats per la R3 per donar a conèixer les seves reivindicacions i informar els afectats de l'estat en què es troben les seves demanades. El veïnat treballa a través del bloc http://afectatsr3.blogspot.com/. Un dels membres de la Plataforma, Xesco Macià, ha indicat que el grup compta amb un centenar de veïns afectats i rep el suport de les Associacions de veïns Centre Vila i La Florida o l'associació gallega La Alborada de La Llagosta. Macià ha explicat que altres entitats han manifestat el seu suport a la Plataforma.

Foto: Imatge de l'estació de La Florida - Santa Perpètua / Premsa Ajuntament

Àudio: Isabel Garcia, alcaldessa de Santa Perpètua / Ràdio Santa Perpètua

0
0
0
s2sdefault