hola

El Club Natació Santa Perpètua celebra aquest any el seu 50è aniversari. L’entitat que presideix actualment Raúl Franco va ser fundada l’11 d’abril del 1968. Els responsables del club han preparat diversos actes per commemorar els 50 anys de vida del CN Santa Perpètua. Dissabte, tindrà lloc un sopar a l’espai CAM Bernades com a acte central de la celebració durant el qual també es retrà homenatge a persones que han format part de la història del club. El CN Santa Perpètua compta amb 70 socis i 85 esportistes.

En què consistirà l’acte que fareu demà a CAM Bernades?
Serà un sopar per celebrar els 50 anys del Club Natació Santa Perpètua. Tothom que ha format part activa de l’entitat ha estat convidat. Aprofitarem l’acte per fer un homenatge sobretot als expresidents i als entrenadors que han passat pel club. Repassarem també la història de l’entitat, casos de nedadors destacats, anècdotes...

Quines altres activitats heu preparat per celebrar els 50 anys del club?
Hi ha tres actes prioritaris. Un és el sopar. També estem preparant un torneig per al 2 de juny al qual volem convidar a tots els clubs potents de Catalunya, com per exemple el Sabadell, amb el qual hem tingut molta relació. En una època ens van deixar la piscina per poder entrenar. També el Caldes, el Badia... La tercera activitat és una exposició que muntarem a finals d’agost i principis de setembre a la Biblioteca. Serà una mostra amb fotos, amb material sobre la història del club.

Qui s’ha encarregat de preparar els actes de l’aniversari?
Hem creat una comissió del 50è aniversari amb membres de la junta i amb tothom que ha volgut col·laborar. Nosaltres no coneixem tota la història del club. Tenim gent com el Josep Lluís Llàcer o el Jordi Riera, que sí estan des del principi, però quanta més gent hi col·labori, millor.

Quanta gent ha passat pel Club Natació Santa Perpètua durant aquests 50 anys?
Hi ha passat molta gent. En l’etapa que jo era entrenador, hi havia més de 100 persones a l’entitat. Ara som una setantena. Pensa que pels cursets d’estiu han passat molts infants. Cada any, hi ha al voltant de 200 o 300 nens i nenes que participen en aquesta activitat.

Quin ha estat el moment més complicat del club durant aquests 50 anys?
Hem passat per molts alts i baixos. Sempre em comenten que hi ha haver una època que el club va estar a punt de desaparèixer. No hi havia diners, no hi havia piscina. Els membres de la junta havien de portar els nedadors amb els seus propis mitjans a les piscines dels voltants.

I el millor?
En quant a nombre de socis, el millor va ser als anys 80 i 90. Si parlem de nivell, la millor etapa va ser a principis del 2000. Portàvem molts nens a campionats de Catalunya i d’Espanya. Aconseguien un bon grapat de medalles.

En quin moment arriba aquest 50è aniversari?
És una època de canvi. La societat està canviant. Hi ha moltes ofertes d’activitats extraescolars. La gent ja no està disposada a sacrificar-se tant en un esport tant dur com és la natació, que requereix d’entrenaments diaris i els caps de setmana per competir. Estem buscant el nostre forat i mica en mica ens estem sortint.

Quins són els vostres principals reptes de futur?
Incrementar al màxim el nombre de socis i de nedadors. Com a president, em vaig marcar com a objectiu col·laborar al màxim amb la Regidoria d’Esports. Tenim una piscina amb limitacions i problemes d’espai, però creiem que encara es pot aprofitar una mica millor.

El vostre somni seria que la piscina de 50 metres fos també coberta?
Per a això, estem barallant des de fa molt de temps. Amb més espai, podríem fer més coses i sí la piscina de 50 metres coberta seria una gran solució.

Com està anant la temporada?
Bastant bé. Tenim una bona base. Els equips infantil i aleví estan fent una bona temporada i unes bones progressions amb bastants participacions en campionats de Catalunya.

Quins són els principals objectius que us heu marcat aquest any?
A nivell esportiu, millorar els resultats de l’any anterior. Portar més gent a campionats i millorar les posicions de la lliga. I a nivell de club, intentar tenir més infants i que els actes del 50è aniversari surtin el millor possible. Tots els membres de la junta teníem moltes ganes que arribés aquest any. A mi, em fa molta il·lusió estar al davant del club aquest any.

Quants nedadors teniu actualment?
Ara, una setantena. Podem assumir molt a nivell d’escola, del primer horari, que anem molt curts. Podem arribar als 115 esportistes, com a molt.

Per què vas decidir assumir la presidència del club?
L’antic president tancava la seva etapa, jo portava molts anys aquí i m’ho va proposar i la veritat és que em feia molta il·lusió passar per totes les àrees del club. Havia estat nedador, entrenador, membre de la junta directiva i director tècnic.

S’han anat complint els objectius que et vas fixar quan vas agafar la presidència?
La gran majoria sí. Al principi, vam ser molt ambiciosos. Vam entrar amb la idea de canviar-ho tot i, després, ens vam adonar que calia fer-ho a poc a poc. Durant aquest temps sempre hem anat progressant. Hem fet petites coses que ara s’estan consolidant i que han donat bastant fruits.

Què us queda per fer?
Tenim en ment, juntament amb el Servei d’Esports de l’Ajuntament, fer un conveni de col·laboració per intentar millorar la natació i el club. De moment, volem acabar aquest mandat, que ens queden dos o tres anys més, i a partir d’aquí ja veurem, però, en principi, m’agradaria continuar. Això s’hauria de confirmar a les urnes després d’un procés electoral.

Abans de president, havies estat nedador del club, quins records en tens?
Molt bons records. Va ser una etapa de la meva vida molt agradable. El Club Natació Santa Perpètua ha estat com la meva segona casa. Quan vaig entrar-hi, no m’imaginava el que significaria per a mi. He passat moltes hores. He tingut molts èxits a nivell esportiu i he conegut a molta gent que m’ha aportat molt bones coses i que molts d’ells són ara els meus amics.

Aquest any, ens ha deixat Manuel Pariente, que va ser president del club durant molts anys, què significa la seva pèrdua?
És una pena gran. Per a mi, ha estat el president. Ha estat una persona molt carismàtica i molt estimada. Era el president quan jo vaig entrar-hi. Ha estat una gran pèrdua.

Per què recomanes que es faci natació?
És un esport en el qual no hi ha impactes per a les articulacions. A més, el món de l’esport et dona uns valors fonamentals per a la vida que avui dia s’estan perdent.

A partir de quina edat pot un infant iniciar-se en aquest esport?
Als cinc o sis anys i a partir dels set, practicar tots els estils de la natació. Abans dels cinc anys, s’han de fer cursets per aprendre el bàsic d’una forma més lúdica.

Perfil
Nom i cognom: Raúl Franco García
Any i lloc de naixement: 1983, Barcelona
Professió: Fisioterapeuta

Va començar a nedar als 3 anys. Al principi, va participar en cursets a Mollet i a Parets, perquè allà tenien piscina coberta. Als 8 anys, ja es va integrar al Club Natació Santa Perpètua. Va nedar en competicions fins als 28 anys. El seu major èxit va ser una segona posició en els 200 braça del Campionat de Catalunya infantil d’estiu l’any 1998. Va estar dos anys sense competir i després es va treure la llicència màster. Fins als 32 anys va competir i ho va deixar definitivament per la feina. Segons explica, rient, els seus pares el van tirar a la piscina amb 3 anys i encara no n’ha sortit. La natació és l’esport que més li agrada i l’únic que ha practicat com a federat, llevat d’un any que va dedicar al voleibol.


Foto: Raúl Franco, actual president del Club Natació Santa Perpètua a les piscines municipals / Txema Gerardo

0
0
0
s2sdefault

Altres entrevistes

Clara Palau: “El fet de poder ser persona marca la manera en que et vols reconèixer en el món”
Clara Palau: “El fet de poder ser persona marca la manera en que et vols reconèixer en el món”

Clara Palau és una de les cares més visibles de Ca l’Enredus i del grup Transfamílies de Sabadell [ ... ]

Serafín Cifuentes:
Serafín Cifuentes: "M'atreveixo a dir que hauré oficiat més de dos mil casaments al municipi"

El Serafín Cifuentes està a punt de fer els 78 anys i des de fa 24 és Jutge de Pau de Santa Perpètua [ ... ]

“La de firaire és una professió molt dura però a la vegada molt maca. Som una gran família”
“La de firaire és una professió molt dura però a la vegada molt maca. Som una gran família”

Les fires d’atraccions són des de fa diverses dècades un dels principals reclams que ofereixen els [ ... ]