hola

Gaudeix

L'Associació de Veïns Gaudeix Mas Costa va constituir-se el 2011 com a entitat. Tot va sorgir de les trobades davant del centre cívic d'un grup de veïns i amics que van voler treure profit a aquestes instal·lacions i començar a donar-li vida al barri. El seu president, Javier Pérez, insisteix que Mas Costa destaca per la seva tranquil·litat, ambient familiar i festiu amb el qual intenten que tothom gaudeixi. Són moltes les activitats que s'organitzen des de l'associació, aptes per a tot tipus de públics, com els tallers d'estels o el tast de vins, entre d'altres, amb molta acollida per part del veïnat. A més, destaca del barri que és un entorn idoni per fer esport. Segons ens ha explicat, Gaudeix Mas Costa és obert a tothom que tingui ganes de passar-s'ho bé i gaudir.

Per què neix Gaudeix Mas Costa?

L'Associació de Veïns Gaudeix Mas Costa va néixer el 2011 després de moltes xerrades amb els amics del barri. Els que conformem l'entitat vam ser dels primers a viure-hi i tots érem famílies joves amb fills. Especialment a la tardor, ens reuníem amb la canalla al centre cívic com a punt de trobada i allà ens vam començar a conèixer i vam començar a compartir inquietuds i idees per dinamitzar el barri. Per fer-ho i poder gaudir del nostre entorn, ens havíem de formar com a associació.

D'aquí el nom de Gaudeix Mas Costa?

Per a nosaltres, el nom de la nostra entitat és molt significatiu perquè intentem dir a la gent: 'vine, que gaudiràs del nostre barri'.

Quin és el principal objectiu de l'entitat?

El que volem és gaudir en família i en comunitat. Volem fer activitats per a tothom, per tal que vinguin al barri i ens coneguin. Mas Costa queda una mica desplaçat de la resta del municipi a causa de la via del tren però no deixem de fer coses per donar-nos a conèixer i donar a conèixer on vivim.

Quines persones conformen Gaudeix Mas Costa?

Som un equip d'amics i de veïns que treballem plegats per fer coses per a tothom. La junta la conformem uns càrrecs determinats però perquè és el que ens demanen. A la pràctica, som un conjunt més ampli de gent.

Quina és la resposta del barri a la vostra activitat?

En quant a socis no som una entitat molt nombrosa però després de quatre anys de vida de l'entitat podem estar contents de la resposta i bona acollida que tenen les activitats que organitzem. A més, vull destacar que no només ve gent del barri als nostres tallers i activitats sinó que també arriben d'altres zones de Santa Perpètua. Imagino que, en ser un ambient més familiar, a la gent li agrada i ve al barri.

D'això en podeu estar contents.

I tant! Ens agrada que la gent ens conegui i s'hi desplaci a gaudir amb nosaltres al nostre entorn. Per exemple, la setmana passada vam fer la festa de l'escuma i després de dos anys fent-la podem dir que és una activitat molt destacada i que aplega molts veïns de tots els barris. També el taller d'estels va tenir molt d'èxit i arriba a molta gent.

Què destacaries de l'entitat?

La unió del grup. El que volem és divertir-nos perquè si ens divertim nosaltres aquesta sensació arriba a la resta de gent.

Com definiries el barri de Mas Costa?

És molt tranquil i té tots els aspectes d'un barri residencial. Per a mi, és perfecte. Hi ha espais de trobada, natura per on passejar i fer esport... Tenim també el parc d'Europa, on hi ha un parc infantil, espais per jugar en família, per descansar sota l'ombra dels arbres i un circuit per fer exercici. A més, al passeig de Can Taió, podem trobar restaurants per gaudir, sobretot ara que arriba el bon temps. També hi ha botigues i supermercats per cobrir les necessitats dels veïns. En resum, podríem dir que el més important d'aquest barri és la tranquil·litat, l'espai i la gent. Us animem a que vingueu.

Què significa per al barri poder comptar amb una entitat com la vostra?

Una associació de veïns és un punt de referència per a la comunitat. També és un punt de reclamació per poder exigir a l'administració certes coses que a nivell individual serien més difícils, ja que no es té tanta força.

Quines són les mancances del barri? Les vostres reivindicacions?

Suposo que una nota comú a tots els barris és el tema de seguretat. Vam tenir fa poc una reunió amb la Regidoria de Vía Pública pel tema de manteniment dels senyals de trànsit, de carrers, pel parc infantil, que s'ha quedat molt molt petit... Hem observat una crescuda en la densitat de població, per tant, tot i que entenem que en els moments de crisi que estem passant és difícil fer noves infraestructures i invertir, creiem que és important tenir cura del manteniment i de visualitzar nous projectes per millorar els barris.

Com a associació quines són les activitats que habitualment feu des de Gaudeix Mas Costa?

Doncs tenim dues línies d'activitats. Unes són les que fem als centres cívics com: GAC (glutis, abdominals i cames), ioga en família, jocs en família, dansa del ventre, dansa tribal, que començarà aquest any; i també l'activitat aprendre a aprendre per als nens, des de primer fins a sisè de Primària, on una psicòloga els ajuda a fer els deures i a pujar la seva autoestima.

Les dirigides no són les úniques activitats que realitzeu i organitzeu des de l'entitat

Les altres línies d'activitats que fem són tallers dirigits per nosaltres com pot ser el d'estels, les participacions a la festa del Carnestoltes, les botifarrades, la castanyada, el concurs de pastissos, on utilitzem productes de temporada per impulsar una mica els productors locals...

No pareu!

Això és el que volem, no parar! De fet, el que intentem fer és cobrir les inquietuds dels veïns i les nostres pròpies. Sovint pensem en què podríem afegir a la programació de l'entitat o millorar, sempre mirem endavant. Per exemple, l'any passat vam fer una xerrada d'història de Catalunya que va estar força bé, des dels orígens fins a 1714. També vam fer un tast de vins, que ens agrada molt, i, per això, aquest any, el continuarem fent, però amb la novetat que només serà un tast de vins catalans.

El grup de dansa del ventre de l'associació participa aquest any per primera vegada a la Festa Major.

Sí. Ens alegra molt poder participar directament a la Festa Major amb una activitat molt nostra, com és el grup de la dansa del ventre. És un pas més i significa que ens donem a conèixer a la ciutadania en una activitat molt important al municipi, és la festa gran!

A partir d'ara, què?

Seguir endavant. Som una associació molt nova i no volem deixar d'agrair la professionalitat de tot l'equip de relacions ciutadanes de l'Ajuntament. Ens han orientat molt i ens han ajudat força, per tant un agraïment des d'aquí. També volem aprofitar per donar les gràcies als comerços del barri que de vegades els demanem una contribució per regals, festes i altres aspectes i fins ara no hi ha hagut cap problema amb ells, així que molt bé.

Foto: Javier Pérez durant la festa de l'escuma de Mas Costa amb altres membres de Gaudeix Mas Costa / Josep Cano

 

 

0
0
0
s2sdefault

Altres entrevistes

Isidre Casanovas: “Cada dia, quan plego, tinc la satisfacció de pensar que he fet alguna cosa bona pel poble”
Isidre Casanovas: “Cada dia, quan plego, tinc la satisfacció de pensar que he fet alguna cosa bona pel poble”

El Jutjat de Pau de Santa Perpètua està ubicat en l’actualitat a la plaça de Francesc Macià, al [ ... ]

"Com a espectador reivindico la ironia per poder parlar de qualsevol tema"

L’actor i dramaturg sabadellenc Ramon Madaula presenta el 28 de febrer a les 18 hores al Teatre del [ ... ]

“La cultura és essencial. Ho ha estat sempre i, ara en pandèmia, també ho és”
“La cultura és essencial. Ho ha estat sempre i, ara en pandèmia, també ho és”

  La cultura és un dels sectors més afectats en aquesta pandèmia. A nivell global el moviment [ ... ]