hola

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

La Regidoria de Salut Pública de l’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda ha dotat amb tres desfibril·ladors més la xarxa d’espais públics cardioprotegits.

Actualment el nostre municipi compta amb un total d’onze desfibril·ladors semiautomàtics (DEA) repartits en diferents indrets de la localitat per tal d’incrementar la velocitat d’intervenció en aturades cardíaques. Amb aquestes noves incorporacions, Santa Perpètua es consolida com a Ciutat cardioprotegida.

D’aquesta manera les noves instal·lacions s’han fet a la Policia Local, on ja n’hi havia un; al Casal Cívic i al parc Central (ubicat a la façana del restaurant Vostra Vite).

Els llocs on estan instal·lats aquests mecanismes són espais tancats de gran afluència de públic i on la tipologia d’usos d’aquests espais aconsella la seva instal·lació. També s’ha tingut en compte les distàncies entre ells de forma que tota la geografia quedi coberta de la forma més òptima.

La Regidoria de Salut també ha informat que en tots els equipaments on s’han instal·lat desfibril·ladors, les persones que hi treballen, han esta formades en el maneig d’aquests aparells.

Les aturades cardíaques extrahospitalàries són una de les primeres causes de mortalitat de la població, i afecten igualment homes i dones. Segons les dades actuals un 30% dels afectats per infart agut de miocardi mor abans de ser atès en un hospital i en el 85% dels casos la fibril·lació ventricular és la primera resposta que es dona.

D’altra banda, l’evidència científica ens diu que es recuperen el 90% de les aturades cardíaques per fibril·lació ventricular si s’efectua la desfibril·lació en el primer minut reduint-se dràsticament les possibilitats de supervivència desprès de 10 minuts. Una actuació ràpida i de qualitat augmenta entre 7 i 20 vegades les possibilitats de sobreviure.

Actualment l’Ajuntament de Santa Perpètua ha instal·lat desfibril·ladors a: la piscina municipal, el camp de futbol municipal, les instal·lacions de la Policia Local (amb dues màquines portàtils), el Centre d’Assaig Musicals, el Centre Cívic La Florida, la Granja Soldevila, el pavelló municipal d’esports, el teatre del Centre Parroquial, el Casal Cívic i el Parc Central (a la façana del restaurant Vostra Vite).


Foto: Desfibrilador situat a la Granja Soldevila / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault