hola

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

L’Ajuntament de Santa Perpètua i la ciutadania del municipi han complert amb els objectius del Pacte d’alcaldes i alcaldesses pel Clima i l’Energia dos anys abans de la data prevista, l’any 2020, i han estalviat més del 20% d’energia i d’emissions de CO2 a l’atmosfera.

Així, el Consistori l’any passat ja havia reduït en un 39% les emissions de CO2 i havia estalviat un 24% de l’energia, respecte l’any 2005, data de partida que establia l’acord. Pel que fa a la ciutadania, la reducció d’energia al 2016 ja s’havia situat al 21% i la d’emissions de CO2 en el 26%. Un cop assolit aquest objectiu, el Consistori recorda que cal continuar amb l’estalvi per tal de complir el nou pacte 2030 que va més enllà i situa l’estalvi en el 40%.

El Ple municipal va aprovar el 27 de novembre de 2008 l’adhesió de l’Ajuntament de Santa Perpètua al Pacte d’alcaldes i alcaldesses, promogut per la Unió Europea per mitigar el canvi climàtic amb l’objectiu per a l’any 2020 de reduir les emissions de CO2 en el seu territori en més del 20%, prenent com a referència les dades del 2005, mitjançant la creació de plans d’acció en favor de l’eficiència energètica i les energies renovables, concretament incrementant en un 20% l’eficiència energètica i incrementant la presència d’un 20% les energies renovables. “Aquest estalvi l’hem assolit dos anys abans del termini i realment és una molt bona notícia”, ha explicat la regidora de Medi Ambient, Neus Garcia.

L’any 2009 el Consistori va aprovar el Pla d’Acció d’Energia Sostenible (PAES), redactat amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona, que establia les línies a treballar per tal d’assolir els objectius del Pacte.

“En l’àmbit de l’Ajuntament, el que es té en compte sobretot són els consums energètics, d’electricitat, de gas natural i de combustible, la flota de vehicles municipal, l’enllumenat públic i els edificis i equipaments; mentre que de la part del municipi, es controla l’aigua, els residus i el transport en general”, ha assenyalat la regidora que ha aprofitat per felicitar la ciutadania per les dades obtingudes. “A vegades hi ha coses que no fem bé i les expliquem, però aquesta l’hem fet bé tots junts i s’ha de destacar, hem contribuït a mitigar el canvi climàtic”, ha afegit.

El PAES va definir cinc eixos d’actuació: equipaments, transport, producció d’energia, planificació i serveis, amb un total de 78 accions i un pressupost de 1,8 milions d’euros. Les accions més rellevants que s’han dut a terme la renovació de cinc calderes i de 22 unitats de climatització; la millora dels aïllaments de tubs i conductes i dels sistemes de regulació i control de calderes i climatització; la substitució de 650 lluminàries per led i de catorze quadres; l’aplicació de bones pràctiques en l’ús de les instal·lacions; la telegestió de quadres d’enllumenat públic; l’adquisició de vehicles més eficients i la incorporació de vehicles elèctrics al municipi; la millora dels carrils bici; els plans de mobilitat; el desenvolupament de la xarxa de camins escolars; la instal·lació d’energia solar tèrmica i fotovoltaica; i les campanyes sobre l’ús de l’energia a les llars.

Com a accions futures que ja disposen de projecte, l’Ajuntament destaca la renovació de disset quadres d’enllumenat públic i la renovació de l’enllumenat de les escoles i la Granja Soldevila.


Foto: Vehicle elèctric de la flota municipal / L'informatiu

0
0
0
s2sdefault