hola

El 7 de novembre de 2003 es celebrava el primer sorteig públic entre les persones sol·licitants d’un hort a la zona de la Plana del Molí de Santa Perpètua.

Quinze anys després, aquest espai agrícola del municipi disposa d’unes 220 parcel·les conreades d’uns 200 metres quadrats cadascuna que es destinen a horts familiars amb una finalitat exclusivament hortícola. El sector de la Plana del Molí està situat entre el barri de Mogoda i la riera de Caldes i té una superfície de més de 70.000 metres quadrats. La Regidoria de Medi Ambient ha anunciat que properament obrirà un nou concurs per tal que la ciutadania que vulgui accedir a conrear un hort es pugui presentar per accedir a la llista d’espera.

Els hortolans de la Plana del Molí disposen de casetes per emmagatzemar les eines i dues petites zones d’esbarjo amb taules. A més, hi ha instal·lats sistemes de recs i es compta amb un dipòsit amb una capacitat de 350 metres cúbics que s’abasteix d’aigua d’un pou proper.

La Regidoria de Medi Ambient ha assenyalat que la funció dels horts és de caràcter social i de lleure, i mediambiental i, per aquest motiu, és imprescindible que es vagin implementant gradualment aspectes de sostenibilitat com l’agricultura ecològica i la racionalització del consum de l’aigua.

L’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda i l’Incasòl van signar a l’octubre de 2002 un conveni amb l’objectiu de donar resposta a la demanda existent per part de la ciutadania d’horts i garantir l’adequat manteniment d’aquesta zona. Inicialment es comptava amb un total de 107 parcel·les. El primer sorteig es va celebrar el 7 de novembre de 2003 entre els 90 sol·licitants que van complir tots els requisits establerts a les bases de la convocatòria. Durant aquests quinze anys, s’ha ampliat el nombre de parcel·les fins a doblar el nombre inicial i s’han anat convocant concursos públics per tal que la ciutadania pogués accedir a la llista d’espera i tenir l’oportunitat de conrear un hort a la zona a mida que van quedant lliures.

La Regidoria de Medi Ambient i Sostenibilitat ha anunciat que properament obrirà una nova convocatòria pública adreçada a aquelles persones que estiguin interessades a conrear un hort a la Plana del Molí i vulguin formar part de la llista d’espera. Les persones interessades s’hauran d’adreçar durant el termini que s’estableixi a l’Oficina d’Atenció a la Ciutadania (OAC) en horari de 9 a 14 hores i presentar la documentació requerida. La convocatòria serà oberta a totes les persones majors d’edat que estiguin empadronades a Santa Perpètua. Medi Ambient ha detallat que per a la selecció, “s’aplicaran els criteris de selecció i valoració del concurs i la Normativa d’Autorització del Horts de la Plana del Molí” i ha explicat que “no hi ha un preu per a la gestió, no obstant, un cop s’adjudiqui l’ús de l’hort a un ciutadà, aquest haurà de fer un dipòsit de garantia i abonar una quota anual a l’Associació d’Hortolans”. La Regidoria ha indicat que totes les sol·licituds rebudes són puntuades d’acord als criteris establerts i un cop valorades s’aprova i publica la nova llista d’espera amb l’ordre de crida.


Foto: Activitat a l'Aula del parc als horts de la Plana del Molí / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault