hola

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

El Servei de Comunicació de l’Ajuntament de Santa Perpètua ofereix per a aquest curs 2018-2019 quatre activitats als centres educatius a través de la Programació Estable que coordina la Regidoria d’Educació. Es tracta de Coneix els mitjans de comunicació municipals, Fes ràdio, Dibuixa l’Informatiu i la incorporació del proper curs és Les notícies joves a la ràdio.

L’activitat més veterana és Coneix els mitjans de comunicació municipals que està destinada a l’alumnat de 5è i 6è de Primària. Durant la seva visita al Servei de Comunicació se’ls explica tots els productes que són responsabilitat del servei com ara l’Informatiu (en paper i la versió digital), Ràdio Santa Perpètua, les diverses xarxes socials dels dos mitjans (twitter, facebook i Instagram) i també el web de l’Ajuntament, els seus comptes de twitter i els comptes de facebook d’altres departaments municipals. També se’ls explica que les campanyes publicitàries de l’Ajuntament es dissenyen des del Servei de Comunicació. L’activitat es divideix en dos blocs. D’una banda, inclou una explicació de com funciona la ràdio i la seva intervenció en el magazín matinal i de l’altra, l’alumnat es transforma en periodista assistent a una roda de premsa i elabora una portada de l’Informatiu amb la informació obtinguda. El passat curs 2017-2018, van participar del Coneix als mitjans de comunicació un total de 271 alumnes de les escoles Els Aigüerols, Bernat de Mogoda, la Florida, Santa Perpètua i Santiga. També 90 alumnes de 2n d’ESO del Col·legi Sagrada Família van fer una visita a les instal·lacions de la Ràdio coincidint amb la seva programació escolar dedicada a aquest mitjà.

L’Informatiu va fer una aposta durant el curs 2017-2018 per oferir en la Programació estable el Dibuixa l’Informatiu. L’objectiu era poder fer una edició sencera de la publicació en paper il·lustrada amb dibuixos d’infants coincidint amb el 20 de novembre, Dia Internacional dels Drets dels Infants. Si voleu veure el resultat podeu consultar a l’hemeroteca l’edició 588. Aquest cop van acceptar el repte l’alumnat de 3r i 4t de l’escola Bernat de Mogoda i una seixantena d’infants van participar a l’estand que es va instal·lar a la plaça de la Vila per recollir més dibuixos. L’activitat Dibuixa l’Informatiu està dirigida als cicles mitjà i superior de Primària (de 3r a 6è).

La novetat d'aquest curs està relacionada també amb aquesta jornada reivindicativa dels Drets dels Infants, Les notícies joves a la Ràdio. La proposta, dirigida a l’alumnat de 3r d’ESO, està encaminada a dedicar els informatius de Ràdio Santa Perpètua del 20 de nove­mbre als joves de la localitat de manera que siguin ells mateixos els que decideixin quines notícies volen escoltar, les preparin i les locutin. Els professionals del servei els guiaran a les aules per poder fer el redactat, les entrevistes i explicar-los com llegir-les davant del micròfon.

I la darrera proposta és el taller Fes Ràdio, que s’ofereix des del curs 2007-2008 a l’alumnat de Secundària. Es tracta de poder fer una incursió en el món radiofònic preparant alguna secció a l’aula, que s’enregistra i després del muntatge s’emet en el magazín de tarda Crèdit Variable. És una manera de divulgar les professions relacionades amb el mitjà radiofònic i també serveix per donar a conèixer les possibilitats de participació que ofereixen els mitjans de comunicació municipals.


Foto: Activitat Dibuixa l'Informatiu / Josep Cano

0
0
0
s2sdefault