hola

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

L’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) de Santa Perpètua va atendre durant l’any passat 1.233 consumidors, que van formular 990 consultes i 243 reclamacions. La xifra representa una disminució d’un 11 % respecte l’any 2015 en el que es van comptabilitzar 1.085 consultes i 282 reclamacions.

Una de les principals causes d’aquest descens, segons l’OMIC, podria ser la millora de la situació de crisi econòmica que va provocar un increment en les consultes i reclamacions d’aquest Servei. L’OMIC també destaca que la tasca informativa que es fa des del servei en forma de xerrades i altres activitats d’informació i educació en consum, adreçades a tota la població, però sobretot a col·lectius especialment vulnerables com són la gent gran, els infants i els adolescents també ha contribuït a aquesta disminució.

Un exercici més els sectors més reclamats i consultats al 2016 són la telefonia i l’electricitat. La telefonia va concentrar 95 reclamacions el que representa el 39% del total i 157 consultes, el 16%, mentre que el sector elèctric va registrar 40 reclamacions (16%) i 139 consultes (14%). No obstant això, tant en les consultes com en els expedients de reclamació hi ha un descens del sector de telefonia ja que l’any 2015 gairebé una de cada dues reclamacions va estar relacionades amb la telefonia.

L’any passat es van incrementar en altres sectors com és el cas del gas, el comerç fora d’establiments (vendes per internet, a domicilis...etc), venda i reparació d’electrodomèstics i el sector dels serveis professionals. El sector del gas va registrar 26 reclamacions, el que representa l’11% del total, quan l’any 2015 es van comptabilitzar 17 i va suposar el 6%. Les consultes d’aquest sector van superar la cinquantena.

L’OMIC també valora que l’import retornat a les persones consumidores a través de la mediació del Servei (anul·lació de deutes, abonaments...) supera els 12.000 euros encara que “aquesta dada és variable ja que depèn dels imports reclamats”. Aquestes dades figuren en la memòria 2016 de l’OMIC, que el servei ha fet públic coincidint amb la commemoració del Dia Mundial del Consumidor, que se celebra el 15 de març.

L’OMIC va celebrar l’any passat el seu 30 aniversari

L’OMIC va commemorar durant el 2016 el 30 aniversari del servei amb diverses activitats on va destacar la posada en marxa de l’OMIC itinerant. Dos cops al mes, l’OMIC es desplaça als centres cívics d’El Vapor i de Can Folguera per atendre en aquests equipaments als consumidors. El servei requereix de cita prèvia. Respecte a la tasca educadora, l’OMIC va oferir dues activitats per a les escoles de Santa Perpètua. A més, va organitzar les xerrades de seguretat de forma conjunta amb els Mossos d’Esquadra i la Policia Local, i la Setmana del Consum amb diferents activitats per commemorar el Dia Mundial del Consumidor. Així mateix va desenvolupar una campanya sobre informació bàsica de consum als barris de Centre Vila i Can Folguera. El servei també va participar activament a l’Informatiu amb una desena de fitxes sobre recomanacions de consum i al programa Fem Matí de Ràdio Santa Perpètua.


Foto: L'OMIC està situada a la Granja Soldevila i també disposa d'una oficina itinerant / L'Informatiu 

0
0
0
s2sdefault