hola

 

La Teresa Catalán té 87 anys i és usuària de la residència El Jardí. El trencament del seu maluc la va portar ara fa cinc anys a deixar casa seva i instal·lar-se en aquesta residència de la tercera edat. Va carregada de roses de paper i de compliments escrits en una fulla. Forma part del grup de gairebé una desena d'usuaris, voluntaris i cuidadors d'aquest equipament ubicat a la Florida que el dimarts 14 de febrer van sortir a fer una passejada conjunta per regalar manualitats el veïnat. La iniciativa va sorgir de la fisioterapeuta, psicòloga i animadora sociocultal de l'equipament, Núria Loel·la, amb la intenció de motivar els usuaris a fer manualitats i a realitzar una activitat en grup al carrer. "Sempre està pensant en fer coses divertides i noves per animar-nos", explica la Teresa Catalán, que no deixa d'aturar-se amb tothom amb qui es troba pel carrer. "Conec a molta gent perquè sempre he viscut a Santa Perpètua", explica. Abans podia anar tota sola des de la residència fins al Mercat ambulant a comprar fruita de temporada que després portava a les cuineres per al dinar. Ara, ja no pot fer-ho, "m'haig de recuperar de l'operació a les cames i esperar a estar més forta per tornar-lo a fer". No és gaire habitual que els usuaris de la residència surtin en grup a fer passejades tot i que molts surten a caminar normalment.

Inspirada en una fundació dels Estats Units anomenada Random Acts, que promou activitats solidàries i divertides, la Núria Loel·la explica que fer aquest tipus d'accions motiva als residents i els apropa a la comunitat, de fet ja pensen a instaurar-ho perquè agrada molt als usuaris i tenen el cap posat a Sant Jordi.

La Núria Loel·la, de 34 anys, ha passat més temps a la residència que a la seva pròpia casa i és que és la filla dels fundadors d'El Jardí. No deixa de parar a la gent per regalar-li tot allò que prèviament han fet els residents. A tothom que s'hi atura explica que regalen manualitats gratuïtes que només tenen per intenció alegrar el dia a les persones. Mentre la Teresa Catalán, amb molta lucidesa, reconeix ser lectora de l'Informatiu i explica que li encanta veure als perpetuencs amb l'Informatiu voltant pel món i llegir a la contraportada els gustos dels més petits sobre música, cinema i literatura. Abans que marxem pregunta si també ella hi podria sortir.

 

Foto: Teresa Catalán li lliura una rosa a una veïna davant de Núria Loel·la / L'Informatiu 

 

 

0
0
0
s2sdefault