hola

L'Arxiu Municipal de Santa Perpètua, ubicat a l’Ajuntament i a la Granja, estrena secció mensual a l’Informatiu sota el nom d’El Racó de l’Arxiu. L’espai dedicat serà una fitxa tècnica sobre el document que el mateix arxiu consideri per la seva importància o per actualtiat. La fitxa, es podrà consultar més àmpliament al web municipal www.staperpetua.cat. Per estrenar la secció l’Arxiu ha triat el document del padró de carros del 1876 al 1922.

L’Informatiu de Santa Perpètua inaugura aquesta edició una nova secció mensual a la publicació. Es tracta d’El Racó de l’Arxiu. L’Arxiu Municipal de Santa Perpètua de Mogoda (AMSPM) conté bona part dels fons que integren el patrimoni documental del municipi. La part més important és la dels fons generats per les diferents administracions municipals al llarg de la història, però també aplega fons públics no municipals, fons privats i col·leccions, i recull els testimonis documentals que els ciutadans i les entitats locals hi vulguin dipositar. A més, l’arxiu custodia diverses tipologies de documents, com ara plànols, fotos, informes, actes, padrons, etc... Tot aquest patrimoni documental es conserva, es classifica, s’organitza i es posa a disposició de la pròpia administració i de la ciutadania amb un doble objectiu: per una banda ajudar a una major transparència, eficàcia i eficiència de l’administració municipal, i per altra, garantir el dret d’accés als documents a tots els ciutadans i al mateix temps promoure el coneixement de la història de Santa Perpètua de Mogoda.

Una de les funcions principals de qualsevol axiu és la difusió dels seus fons documentals i, per això, l’Arxiu Municipal de Santa Perpètua de Mogoda inicia l’espai mensual a aquestes pàgines, El Racó de l’Arxiu, que té per objectiu difondre cada mes un dels diferents documents dipositats a l’Arxiu.

En col·laboració amb l’Arxiu, es publicarà cada mes a l’Informatiu un dels diferents documents que custodia el servei en forma de fitxa tècnica i amb un document i imatge adjunt. De manera virtual, també estarà disponible la informació publicada, àmpliament detallada, a l’apartat que l’arxiu té al web municipal www.staperpetua.cat (ruta: serveis>organització i economia>arxiu). Segons expliquen des de l’Arxiu, no només es tracta d’oferir el document visualment sinó de situar-lo en el context històric i arxivístic, és a dir, que anirà acompanyat d’una descripció detallada seguint les Normes de Descripció Arxivística de Catalunya (NODAC).

Per inaugurar aquesta nova secció a l’Informatiu i, a iniciativa de l’Arxiu Municipal, s’ha seleccionat el primer padró-registre de carros per la seva relació amb la Societat de Carreters Sant Antoni Abat, que enguany celebra el seu centenari. L’Arxiu Municipal ha volgut aprofitar aquesta nova secció al seu abast per sumar-se a la celebració dels cent anys de l’entitat.



L’Arxiu Municipal a les dependències de l’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda / L’Informatiu

 

 

0
0
0
s2sdefault