hola

L’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda ofereix una sèrie de recomanacions per tal de fer front a les altes temperatures que aquesta setmana s’han registrat a tot Catalunya. Les temperatures extremadament altes i mantingudes (onada de calor) provoquen pèrdua de líquids i sals minerals, comportant deshidratació i esgotament. Els símptomes són variables: mal de cap, mareig, nàusees i vòmits, debilitat i rampes. El cop de calor, quan el cos perd la capacitat de regular la temperatura, és una situació greu que requereix assistència mèdica urgent. En cas d’una onada de calor, protegiu-vos del sol i de la calor, manteniu-vos hidratats i frescos. Durant aquests dies, el Departament de Salut de la Generalitat indica que cal dedicar una atenció especial als nadons i nens petits, persones grans, especialment a partir dels 75 anys, i malalts crònics o discapacitats.

En aquest sentit, aconsella visitar aquestes persones almenys dues vegades al dia, mantenir-se en contacte freqüent i revisar amb el seu metge la medicació si aquesta pot influir en la termoregulació i si s’ha d’ajustar o canviar. Altres recomanacions són evitar les hores del migdia, així com el sol directe, portar una gorra o un barret per cobrir-se el cap i usar roba lleugera de cotó, de colors clars i que no sigui ajustada.

També cal limitar l’activitat física intensa durant les hores de més calor i, si cal fer desplaçaments, evitar agafar el cotxe durant les hores de m­és calor i no deixar mai nens o persones fràgils amb les finestres tancades.

L’Ajuntament de Santa Perpètua ofereix un servei d’alertes per informar a la ciutadania dels episodis de caràcter extrem de la qualitat de l’aire, com ara per onades de calor, coordinat per les regidories de Salut Pública i Medi Ambient i compta amb la col·laboració dels CAP del municipi. Les persones que vulguin ser informades en temps real s’han d’adreçar a l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC) de l’Ajuntament i facilitar les seves dades de contacte per tal de rebre un missatge de text (SMS) a l’inici i al final de l’episodi. A més, per ser informats d’aquests casos, qualsevol persona es pot fer seguidor del twitter de la Policia (@PoliciaSPM) i pot entrar a l’aplicació Aire CAT de la Generalitat per a dispositius mòbils (Android). Aquests episodis es refereixen a situacions com la superació dels llindars d’informació i alerta per ozó; i als de superació dels llindars d’informació per nitrogen d’oxigen i partícules en suspensió menors a 10 micres i tractaments fitosanitaris a l’arbrat. També fan referència a les onades de calor o de fred i als casos d’alta pol·linització de la vegetació.


Infants remullant-se a la font de l’Escola Bernat de Mogoda aquesta setmana / L’Informatiu

0
0
0
s2sdefault