hola

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Santa Perpètua torna a preparar-se per una de les seves cites més destacades de l’any. La Nit de Cultura serà l’escenari per donar a conèixer els Premis Cultura 2015, que atorga l’Ajuntament a una entitat cultural del municipi per la seva trajectòria al llarg dels anys. Els finalistes a aquest guardó han estat l’Esplai El Refugi, el grup de Teatre Tàndem i el Grup Ball de Gitanes. El Consell de Cultura va seleccionar aquestes entitats d’entre cinc propostes presentades per la Regidoria de Cultura.

L’any passat, el premi va recaure en Josep Ventura, en reconèixer un personatge vinculat al món cultural, i és que el premi alterna entitats i personalitats del món cultural local.
L’Esplai El Refugi va néixer a Santa Perpètua el 24 de setembre de l’any 1966 i, l’any vinent, celebrarà els seus 50 anys de vida. L’activitat de l’esplai comença el primer cap de setmana d’octubre i es desenvolupa els dissabtes de 16 a 18 hores. Normalment, els grups organitzen excursions i, per l’abril, es realitza La Pasturada, una sortida a la muntanya en la qual hi participen també els pares dels infants. A l’estiu, tenen lloc els campaments i, durant l’any, s’organitzen un conjunt d’activitats extres en col·laboració amb diferents entitats de Santa Perpètua, com per exemple la gimcana de Festa Major o la neteja de la riera de Caldes. Actualment, l’esplai compta amb 13 grups, amb gairebé 300 nens i nenes. El Refugi va ser finalista dels Premis Cultura l’any 2011.

El grup de teatre Tàndem es va constituir com a entitat l’any 1971 i treballa en la formació teatral a partir de totes les edats i és la primera vegada que és finalista als Premis Cultura. A més, difon la cultura del teatre a Santa Perpètua amb una oferta de programació regular de teatre amateur procedent de formacions d’arreu de Catalunya. Enguany, la Mostra de teatre de Tàndem ha arribat a la seva 24a edició. Una altra de les activitats destacades de Tàndem és la tradicional representació d’Els Pastorets, en la qual prenen part una seixantena d’actors, aproximadament.

El darrer dels finalistes als Premis Cultura ha estat el Grup Ball de Gitanes, que l’any passat va celebrar els seus 30 anys de vida. Aquesta entitat ja sap què és estar nominada als Premis Cultura, doncs va ser-ho els anys 2011 i 2013. L’associació promociona el ball de gitanes com a dansa pròpia del Vallès i actualment té colles de totes les edats, des d’infants fins a adults. L’entitat està passant per un bon moment i les colles joves han pres la iniciativa, el que assegura la continuïtat d’aquesta associació històrica. Entre les activitats destacades, hi ha la trobada anual del ball de gitanes el diumenge de rams i els intercanvis de ball de gitanes entre municipis d’arreu. Les votacions es poden realitzar fins al 18 d'abril a través del web municipal, visitant l’apartat de la Regidoria de Cultura. El guardonat es donarà a conèixer durant la Nit de la Cultura i serà premiat amb l'escultura en miniatura de l'Espai del Pensament. 


Foto: imatge de les entitats nominades als Premis Cultural 2015 / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault