hola

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

El Servei d’Emprenedoria de la Regidoria de Promoció Econòmica i Indústria en el marc del programa Catalunya Emprén va col·laborar en la creació de 33 noves empreses durant l’any 2014. Aquest Departament municipal ofereix informació i orientació, formació, assessorament i seguiment per a les persones emprenedores i noves empreses del municipi i és entitat gestora del programa Reempresa.

Els objectius del Servei d’Emprenedoria són oferir informació i orientació per valorar i analitzar la idea de l’usuari; desenvolupar un programa de formació per millorar les habilitats i capacitats; oferir assessorament en el procés de creació de l’empresa; i fer un acompanyament i seguiment tècnic durant els tres primers anys de vida del negoci per facilitar la consolidació.

Durant l’any 2014, un total de 140 persones van rebre una primera informació del Servei, que va oferir un total de 138 accions d’assessorament i acompanyament en l’estudi de la idea, el pla de negoci i l’inici de l’activitat a un total de 65 persones emprenedores. Com a resultat d’aquestes col·laboracions, es van crear 22 noves empreses. Altres dades destacades facilitades pel Servei són els quatre projectes d’emprenedoria social assessorats; vuit empreses s’han beneficiat de la informació i l’acompanyament per trobar finançament als seus projectes; i set persones assessorades en l’ús de les noves tecnologies al seu negoci.

El Servei d’Emprenedoria també és entitat gestora del programa Reempresa, un mercat de traspassos de petites i mitjanes empreses de tot Catalunya, tant per a qui vol traspassar el seu negoci com per a qui cerca un negoci en funcionament per continuar tirant-lo endavant. L’objectiu és impulsar i estructurar la transmissió d’empreses com a via de creixement d’activitat econòmica, evitant així el tancament de negocis econòmicament viables i la destrucció d’ocupació a la ciutat. En aquest sentit, el Servei Municipal ha col·laborat en set operacions de negocis de traspàs i en el fet que dotze persones que havien estat autònomes, hagin tornat a emprendre.

A més d’assessorament i orientació a l’emprenedoria, el Servei Municipal organitza una programació estable de sessions de formació. L’objectiu és donar a conèixer detalls que habitualment poden frenar la iniciativa emprenedora i aprofundir en alguns temes concrets d’interès per a l’inici de qualsevol tipus de negoci. Durant l’any 2014, es van dur a terme un total de tretze sessions formatives, en les quals van participar 128 persones. També s’ofereix formació als més joves i va organitzar catorze tallers d’emprenedoria als instituts del municipi, dels quals es van beneficiar 290 alumnes.

Les persones interessades a contactar amb aquest servei o a participar a les sessions formatives es poden adreçar a la Granja Soldevila, trucar al telèfon 93 560 01 03 (ext.1) o bé enviar un correu electrònic empresa@staperpetua.cat.


Foto: imatge de la façana de la Granja Soldevila / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault