hola

InformatiuActualitat - La Ciutat

Ha estat un any ple de notícies i, a la redacció de l'Informatiu, hem intentat apropar-vos-les totes amb la voluntat de mantenir-vos informats de tot el que ha passat al vostre entorn més proper. Amb aquest compromís iniciàvem l'any i, com ja és habitual, a l'Informatiu us presentàvem la primera perpetuenca nascuda el 2014. La Carla Galera està a punt de fer un any i, en aquest primer any de la seva vida, a Santa Perpètua s'han assolit importants fites.

La constitució de l'Associació de Municipis de l'Eix de la riera de Caldes (AMERC) ha estat una d'elles, amb el compromís de sis ajuntaments de la zona de treballar pel desenvolupament empresarial, la indústria i la creació d'ocupació a les sis localitats. En el marc de l'AMERC, s'han realitzat importants iniciatives i s'ha organitzat el primer concurs ElectroCat impulsat des de Santa Perpètua, la primera mostra de vehicles elèctrics i el Centre de Recursos del Vehicle Elèctric (CREVE) ha celebrat el seu primer aniversari formant més de 160 persones. En l'àmbit educatiu, l'any s'iniciava amb la petició de l'alcaldessa al president de la Generalitat de mantenir l'acord Parlamentari sobre la continuïtat d'Els Aigüerols i, al març, la Generalitat rectificava i assignava un nou P3 a la cinquena escola pública. El 2014 acaba amb un nou compromís d'Ensenyament per al manteniment d'aquest centre d'educació Infantil i Primària. Precisament per la defensa de l'educació pública es presentava al mes de gener la coordinadora d'AMPA de Santa Perpètua. El 2014 ha estat un any difícil per a molts treballadors, com ara els 22 acomiadats de DRAKA, els d'Alstom i de Panrico, que van posar al juny el punt final a una històrica vaga de vuit mesos. Més d'un any després de l'inici de les aturades, l'activitat ha tornat a la factoria sota mínims, amb la incorporació de 23 treballadors de l'àrea de producció.

En l'àmbit cultural, el perpetuenc Josep Ventura va ser proclamat Premi Cultura 2014 i entitats com el Centre Parroquial, Xarxa Santa Perpètua, el Ball de Gitanes i el CREM han celebrat els seus respectius aniversaris. D'aniversari també ha estat Ràdio Santa Perpètua, que ha apostat enguany per la promoció de la música local amb l'organització al darrer trimestre de l'any de les Ràdio Músic Sessions i amb la producció d'una ràdio novel·la i un programa especial al mes de març. L'Escola de Música i Dansa també ha bufat aquest 2014 les seves vint-i-cinc espelmes, testimoni de la seva acció social i cultural a Santa Perpètua.

Per a les associacions també ha estat un any destacat i aquest 2014 ha vist una nova edició de la Mostra d'Entitats i el naixement de nous projectes populars com el Casal Popular i la Santa Moguda. Ha estat també un any de mobilitzacions per diverses causes. Santa Perpètua es va concentrar per demanar un referèndum sobre la monarquia després de l'abdicació del Rei Joan Carles I i per defensar els drets de les dones a decidir sobre el seu propi cos, en protesta a la, ara ja retirada, llei de l'avortament.

2014 també ha estat l'any del 9-N. A Santa Perpètua, un 30% de perpetuencs van expressar-se sobre el futur polític de Catalunya triant majoritàriament l'opció d'una Catalunya independent. Un centenar de voluntaris van fer possible al municipi la consulta. Prèviament, 37 entitats locals van signar el manifest pel Dret a Decidir.

Aquest ha estat també l'any de les fites esportives com la celebració de la primera milla per la igualtat o l'ascensió fins a l'avantcim del Broad Peak del membre del CESP Joan Marc Flores. El futbol de Santa Perpètua també ha celebrat els seus 100 anys i des de les pàgines de l'Informatiu hem celebrat el debut del futbolista perpetuenc Gerard Moreno a les files del Vila-real, a la Primera Divisió.

Econòmicament, l'Ajunta­ment va anunciar la seva sortida del Pla d'Ajust evitant l'aplicació de la LRSAL i, juntament amb altres 34 consistoris més, va interposar un recurs contra la Generalitat pel deute que aquest té amb els ajuntaments. El Consistori també ha doblat aquest 2014 el fons social per pagar les factures de l'aigua de les famílies amb menys recursos i ha ocupat centenars de persones en el marc dels diferents plans d'ocupació que ha impulsat.

També ha estat un any d'eleccions europees, avantsala de les municipals i estatals de 2015. A Santa Perpètua, ERC va ser la força política més votada. En resum, un any ple de notícies que, des de les 32 pàgines de l'Informatiu us hem anat explicant. Acomiadem l'any amb la present edició i esperant ja la propera per donar la benvinguda a un nou any. 

Foto: Imatge d'arxiu de l'Informatiu / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault