hola

L’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda ha endegat la campanya Viu i conviu a Santa Perpètua amb l’objectiu d’oferir a la ciutadania consells i recomanacions sobre convivència i seguretat durant aquest estiu, especialment particular a causa de la crisi sanitària, econòmica i social causada per la pandèmia de la Covid-19. La campanya està impulsada per la Policia Local i la Regidoria de Convivència però s’ha dissenyat de manera transversal i compta amb la col·laboració de diferents departaments municipals.

La campanya s’estructura en tres blocs relatius a la convivència, la seguretat ciutadana i la seguretat viària, respectivament, i incorpora consells i recomanacions específiques de l’època estival i vacacional d’aquests tres àmbits. Cada setmana, entre el 6 i el 24 de juliol, el Consistori incidirà en un d’aquests tres àmbits amb informació i consells als diferents mitjans de comunicació municipals i a les xarxes socials institucionals.

El primer bloc se centrarà en la convivència. Malgrat ser un tema recurrent, l’Ajuntament considera que la situació viscuda durant els darrers mesos i el confinament han posat de manifest més que mai la necessitat de practicar un bon veïnatge.

Experiències com la Xarxa de suport mutu i el grup de Mascaretes solidàries han evidenciat la solidaritat ciutadana però alhora “situacions com les que hem viscut i com les que estem vivim en aquests darrers mesos a causa de la crisi causada per la Covid-19 posen a prova les institucions públiques davant del repte de protegir la salut i la qualitat de vida de la ciutadania”. “Aquest confinament malgrat haver posat a prova el nostre equilibri emocional, econòmic i familiar, ens ha permès també adonar-nos que som molt més que un sumatori de persones vivint en un context comunitari” ha manifestat el Consistori que afegeix que “la majoria de nosaltres vivim acompanyats però en moments com aquests es fa evident que únicament vint centímetres d’envà poden ser una distància gairebé infinita quan no practiquem un bon veïnatge”. “Descobrir de cop i volta al nostre veí aplaudint amb nosaltres cada dia a les vuit, pensar com ho hauria d’estar passant la veïna gran que viu sola al segon i a la que fa temps que no veiem o acompanyar sense més remei el gustos musicals del veí del tercer, ens ha fet ser més conscients de la nostra identitat col·lectiva, de la necessitat de parlar en comunitat de tot allò que ens afecta en el nostre dia a dia” ha valorat el Consistori que expressa que “hem d’aprofitar aquesta oportunitat de convertir aquests dies tan difícils que hem passat per reforçar els lligams comunitaris, per ser més ciutadanes i per tornar al barri com a espai de trobada, de proximitat i diversitat”, sempre prenent totes les mesures de seguretat necessàries. “Som persones, però també ciutadans i ciutadanes i per tant, tot això que fem, pot contribuir a construir la realitat que ens envolta i a millorar la nostra qualitat de vida i la dels altres”, manifesta l'Ajuntamenti que afegeix que “normes, però sobretot diàleg, respecte i acords són necessaris per establir els límits que ajuden a fer confortable la nostra convivència amb l’entorn”.

L’Ajuntament proposa a la ciutadania obrir un debat, una reflexió sobre com hauríem de sortir millors d’aquesta situació. Fer servir papereres, censar el nostre gos, pensar com aparquem el nostre vehicle, reciclar correctament o preocupar-nos pels nostres veïns i veïnes que presenten situacions de vulnerabilitat són alguns dels exemples per contribuir a millorar el nostre barri i a fer de la nostra escala de veïns un lloc més amable.


Foto: El primer bloc tracta sobre la convivència / Josep Cano

0
0
0
s2sdefault