hola

L’any 2019 ha fianlitzat i, com ja va sent tradició, des de l’Informatiu volem explicar a tret de resum allò que ens ha deixat aquest any que acomiadem.

El nostre compromís continua sent el mateix, donar a conèixer tot el que passa al municipi i explicar-ho amb la màxima claredat i proximitat, i esperem haver-ho aconseguit en aquestes 22 edicions. També volem aprofitar aquestes línies per donar-vos les gràcies per la vostra confiança!

L’Abril Martínez està a punt de fer el seu primer any, va ser la primera perpetuenca de 2019 i en aquests dotze mesos ha viscut moments de celebració, aniversarisi també successos. Però, si alguna cosa ha marcat aquest any han estat les cites electorals, un total de tres. Al mes d’abril van tenir lloc les primeres eleccions generals de 2019 que, a Santa Perpètua va deixar el PSC com a la força més votada seguida d’En Comú Podem, ERC i Ciutadans. Al maig, l’electorat perpetuenc tornaria a fer alcaldessa a Isabel Garcia, en uns comicis que van deixar fora del Consistori la CUP. La PCCA no es va presentar després de vint anys al Consistori. Santa Perpètua en Comú i PSC pactarien poc després una nova formació de govern. La darrera cita de l’any a les urnes ha estat al novembre, novament unes eleccions generals, que van deixar a Santa Perpètua un escenari similar al del mes d’abril. El PSC guanyava les eleccions seguit d’En Comú Podem, ERC i VOX.

Una de les notícies de l’any ha estat l’inici de les esperades obres de l’estació de la R8 a la Granja Soldevila que faran, per fi, que els trens d’aquesta línia que connecta Granollers i Martorell s’aturin a Santa Perpètua. L’Ajuntament ja ha fet proposta de nom per a l’estació: Santa Perpètua de Mogoda – Riera de Caldes. Altres nous equipaments que ha vist néixer aquest 2019 han estat l’esperada pista coberta poliesportiva i les pistes de padel així com un nou restaurant al parc Central que, no exempt de polèmica, obrirà en breu les seves portes. D’obres, també se n’han iniciat algunes d’importants com ara la rehabilitació d’espais històrics de la Granja Soldevila i del Vapor.

El clima i els seus efectes al nostre planeta han marcat també l’actualitat a Santa Perpètua. Per primer cop el municipi ha viscut una jornada de vaga pel clima amb el suport d’entitats i Ajuntament i s’han donat a conèixer noves entitats que treballen per la justícia climàtica i la reducció de residus. A més, el cartipàs municipal inclou una nova regidoria sobre aquest tema, la de Canvi Climàtic i Transició energètica. Per a l’estalvi energètic, s’han donat a conèixer nous projectes com ara la inversió en la substitució de lluminàries convencionals per leds i el projecte 50/50 amb les escoles, per a la reducció d’energia.

D’educació també n’hem parlat en aquestes pàgines i és que, aquest 2019 ha fet un any des que el conseller Josep Bargalló anunciés compromisos amb els centres Els Aigüerols i Bernat de Mogoda, promeses que encara no s’han complert. I parlant d’Els Aigüerols, aquest any ha celebrat els seus deu anys de vida mentre que l’INS Rovira-Forns, n’ha fet vint-i-cinc.

Una de les portades destacades d’aquest 2019 va ser la 618, dedicada al moviment feminista, motor de canvi. El 8 de març va esdevenir a Santa Perpètua una jornada destacada perquè el feminisme va tornar a sortir al carrer en forma de vaga i manifestació per dir que el segle XXI ha de ser de les dones, de la justícia, de la igualtat i dels Drets Humans. I sembla que serà així, perquè el Consell Infantil Municipal (CIM) ens va deixar una bona llista d’idees i recomanacions al voltant de la igualtat de gènere i si, els infants s’hi posen, el futur està encaminat. Aquest organisme ens va dir clarament que cal promoure debats, crear un comptador de desigualtats i donar més protagonisme a l’esport femení.

En l’apartat esportiu, el 2019 ha estat l’any de Laura Vicente, que va guanyar un altre Mundial amb la selecció espanyola d’hoquei patins. A més, es va fer amb l’Ok Lliga i va ser subcampiona d’Europa amb el Generali Palau. També ha estat l’any del debut de Gerard Moreno amb la selecció espanyola absoluta de futbol. Els primers equips masculí i femení de la UCF Santa Perpètua van guanyar la lliga i Ariadna Mingueza va caure en les semifinals del Campionat d’Europa sub-17 amb Espanya. En natació, Júlia Luis ha continuat amb els seus grans resultats en campionats d’Espanya i de Catalunya, mentre que, en hoquei patins, En atletisme, Antonio López va ser campió d’Espanya sub-20 de 1.500 metres i Marc Tort va aconseguir diversos títols, entre ells, el Campionat de Catalunya de 10 quilòmetres en ruta.

Aquest 2019, l’Ajuntament ha continuat apostant per la formació i l’ocupació amb projectes com Treball als barris, treball i formació i amb la contractació en pràctiques de persones joves beneficiàries i el programa de millora de l’ocupabilitat de la Diputació, que han suposat la contractació de 54 persones. Els Dispositius d’Orientació i Inserció Engega’t, Dones Competents i DOT també han consolidat la seva actuació amb persones aturades, joves, dones per a millorar el seu posicionament en el món laboral. Aquest 2019 també ha vist com es continua apostant en l’àmbit de la Indústria 4.0 i el vehicle elèctric i la mobilitat sostenible. El projecte mobilitat elèctrica compartida, realitzat conjuntament amb Som Mobilitat, ha registrat xifres com les de 11.000 quilòmetres recorreguts i 197,2 tones d’emissions de CO2 estalviades. A més, un únic vehicle ha donat servei a 64 peresones. L’Informatiu també ha recollit una de les fites destacades de l’any, l’ElectroCat, que ha incrementat la participació a nous centres de formació professional.

L’àmbit cultural i de Promoció de la Ciutat també ens han deixat esdeviments destacats com el festival d’arts al carrer Moguda Escènica o la fira Mostra Mogoda i el plenari va declarar Festa cultural d’interès local la Festa de l’arbre i homenatge als poetes d’Amics de Santiga.


Foto: L'inici de les obres de l'estació de la R8 ha estat una de les notícies de l'any 2019 / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault